DanyDent Facebook

Stomatologie generala

"PENTRU NOI, ZAMBETUL DVS CONTEAZA!"

 

Estetica dentara

 

Uneori, cea mai ingrijita dantura necesita mici "retusuri" pentru un zambet superb si dinti cu aspect natural. Alteori, corecturile necesare sunt de amploare mai mare, pentru a obtine zambetul mult dorit.

Noi putem corecta modificari ale dintilor de: pozitie (ex: dinti rotati, suprapusi), volum (ex: dinti prea mici), forma (ex: in forma de "tarus"), culoare (ex: coloratii ale dintilor tratati pe canal).

Aceste modificari se realizeaza cu ajutorul mai multor tehnici, alegand-o pe cea adecvata cazului dumneavoastra: tratament de albire in cabinet/ la domiciliul dvs., tehnici de restaurare adeziva directa cu compozit, fatete ceramice cu estetica de exceptie, coroane integral ceramice pentru dintii frontali (culoare identic naturala).

La cererea dumneavoastra, avem disponibila o gama variata de bijuterii dentare.

 

Protetica

 

Pentru ca starea generala de sanatate sa fie cat mai optima, un rol deosebit in mentinerea echilibrului intregului sistem il are si cavitatea orala. Odata ce s-a produs un dezechilibu, acesta va duce la perturbari in lant. Astfel lipsa dintilor va fi insotita si de consecinte la nivelul sistemului digestiv. De aceea odata cu pierderea dintilor trebuie gasite solutii de inlocuire cu punti dentare, coroane pe implant, proteze mobile partiale, sau totale, clasice sau pe implanturi.

Va oferim diferite variante moderne de tratament, alocand timp pentru a va explica toate detaliile necesare pentru ca dumneavoastra sa le intelegeti, astfel incat sa o puteti alege pe cea care vi se potriveste cel mai bine si in cunostinta de cauza.

 

Endodontie

 

Endodontia este acea parte a stomatologiei care se ocupa de "continutul dintelui", denumit, la modul general, nerv. Cele mai frecvente proceduri endodontice sunt tratamentul de canal si obturatia de canal.

Extractia dintelui, desi aparent o metoda rapida, comoda si necostisitoare de a "scapa" de un dinte afectat, ar duce la multe complicatii, atat din punct de vedere al tratamentului ulterior (inlocuirea dintelui pierdut prin punte, sau implant dentar), cat si al costului mai ridicat al acestuia.

Specialistii nostrii endodonti sunt in permanenta cautare de tehnici si materiale noi. Astfel pentru a le usura munca si a reduce timpul de efectuare a manoperei dispunem de APEX LOCATOR si MICROMOTOR Sybron Endo.

 

Odontoterapie

 

In scopul impiedicarii aparitiei cariei, respectiv a stoparii evolutiei acesteia, se realizeaza tratamentul odontal.

Leziunile dentare de natura carioasa, cat si necarioasa cu lipsa de substanta beneficiaza de tratament adecvat, prin metode moderne. Pentru obturatii ("plombe"), utilizam o gama larga de materiale stomatologice, capabile sa confere rezistenta, funtionalitate si estetica (la culoarea dintelui) dintelui, cu un minim de sacrificiu al tesuturilor dentare.

Realizam prevenirea si restaurarea cariei secundare marginale,sau a recidivei. Daca aveti dinti hipersensibili, utilizam solutii speciale care diminueaza, sau inhiba producerea durerii.

 

Parodontologie

 

Parodontologia se ocupa cu afectiunile parodontiului. La inceput, boala parodontala nu doare, dar nediagnosticata si netratata la timp, poate avea consecinse nefaste,chiar pana la pierderea dintilor de pe arcada.

Bolile parodontale, in formele lor inflamatorii, sunt reprezentate de:

  - gingivite: sensibilizarea si sangerarea gingiilor;
  - parodontitele: tartru, pungi parodontale intre dinte si gingie;
  - parodontitele avansate: distructia osului, pierderea dintelui de pe arcada.

Realizam cu rata mare de succes:

  • Prevenirea afectarii gingivale prin masuri profilactice
  • Tratamentul gingivitelor si parodontitelor
  • Tratamentul mobilitatii dentare si parodontitelor
  • Tratamentul chirurgical: chiuretaj gingival, subgingival.
 

Pedodontie

 

Pedodontia se ocupa cu tratamentul copiilor cu varste mai mici de 16 ani. Un copil va avea mai usor dinti permanenti frumosi si sanatosi, daca si dintii de lapte au fost ingrijiti si tratati la vremea lor.

Actul terapeutic se realizeaza intr-un mediu relaxant, prietenos, distractiv - pe baza castigarii increderii copilului de catre medic, printr-un efort comun cu parintii instruiti, in scopul de a transforma vizita la dentist intr-o activitate agreabila pentru micutii pacienti. Sunt incurajate astfel vizitele regulate la medicul dentist.

Prevenirea aparitiei cariilor dentare este foarte importanta la pacientul copil, pentru ca o sanatate orala precara la varste fragede va afecta atat performantele sociale si scolare ale copilului, cat si dentitia sa de mai tarziu.

Tratamentul dintilor de lapte cariati prezinta maxima importanta, deoarece fiecare dinte de lapte asigura, printre altele, prin prezenta sa, spatiul necesar eruptiei dintelui permanent care il va inlocui. Altfel, pot aparea inghesuiri si perturbari grave ale pozitiei dintilor permanenti.

Pedodontul va remarca in timp util situatii care reclama interventia unui medic ortodont (dinti malpozitionati, anomalii dento-maxilare).

 

Descopera intreaga lista de servicii aici.